Hoppa till innehåll

FAQ

Data

Ja. För att synka manuellt så drar du och släpper i någon av listvyerna, till exempel att-göra eller utrustningslistan. Då synkas all din information mot servern i molnet och din fru kan sen göra likadant för att få ner dina ändringar till sin enhet.

Nej, dina hus, utrustningar, åtgärder, åtgärdshistorik och länkar ligger säkert lagrade i molnet och kommer laddas ner när du installerar appen på en ny enhet och loggar in med samma användarnamn och lösenord. Det enda som är ligger lagrat lokalt (och som då försvinner om du avinstallerar) är bakgrundsbilder och eventuella egna inställningar i den ekonomiska översikten.

Ja, på flera sätt. Du kan förstås skicka en åtgärd till en skrivare och få en papperskopia men också dela en åtgärd via SMS. Det går också bra att dela ett användar-id inom familjen, så att alla loggar in som samma användare. Appen kommer hålla informationen synkroniserad mellan alla era enheter.

Självklart! Skicka bara ett mail till support@maintaid.com och beskriv klart och tydligt vad du vill ha, och ditt användarnamn i MaintAid, så skickar vi dig sen ett mail med alla dina länkar så att du kan ladda hem dem i lugn och ro.

Oroa dig inte! Skicka bara ett mail till support@maintaid.com och förklara vad som hänt så ska vi hjälpa dig att få tillbaks det.

Gränssnitt

Vid en given tidpunkt finns det bara ett bestämt antal schemalagda åtgärder (det antal som blir under ett år, dock max 10 stycken). Schemat uppdateras hela tiden, så din att-göra-lista kommer alltid att vara korrekt.

Klicka på den mittersta knappen för att komma till utrustningsvyn, och därefter på den gula halvcirkeln för att visa utrustningslistan.

Den ekonomiska översikten består av två typer av grafer. Den ena ger dig information om ålder/återstående (sannolik) livslängd på din utrustning och vad det aktuella ersättningsvärdet är och den andra visar när du kan ”förvänta dig” att behöva köpa ny utrustning, baserat på försäkringsbranschens praxis om utrustnings livslängd.
[oc_spacer height=”25px”]
När enheten är i porträttläge ser du cirkeldiagram som visar utrustningens ålder i rött, och den återstående livslängden i grönt. Ersättningsvärdet är beräknat utifrån det inköpspris du angivit på utrustningen samt de regler för värdeminskning som finns under den ekonomiska översiktens inställningar.
[oc_spacer height=”25px”]
I landskapsläge ser du ett liggande stapeldiagram som visar vilket år en utrustning kan behöva ersättas (baserat på inställningen för livslängd). Detta summeras på sista raden för all utrustning och syftet med grafen är att ge dig en uppfattning om när i tiden det kan bli aktuellt med större investeringar för att hålla huset i topptrim. Det framräknade investeringsbeloppet tar också hänsyn till den inflation som du angivit i inställningarna.
[oc_spacer height=”25px”]
Menyn Inställningar i den ekonomiska översikten ger dig möjligheten att, per utrustningstyp, definiera de parametrar som styr graferna. Standardinställningarna är satta att motsvara svenska försäkringsbranschens standard, men du ska naturligtvis gå igenom detta och anpassa till just de villkor du har i din hem- och sakförsäkring. Det finns också en inställning ”Använd i översikt” som styr om typen av utrustning tas med i graferna eller inte.

Gå til Inställningar – Mina hus. Öppna ett hus och klicka på Ändra. Nu kan du välja en fin bild från mobilens album, eller varför inte ta en ny med kameran?

Konto

Javisst – skicka bara ett mail till support@maintaid.com så hjälper vi dig med det.

För att ta bort ditt konto permanent klickar du på Inställningar (kugghjulsikonen längst till höger) och väljer sen Min Profil.

Längst ner på skärmen finns sen en knapp ”Ta bort användarkonto”.

OBS! Detta kommer permanent radera ditt konto och all din data!

Schema

Om du ändrar åtgärdens schema, till exempel från månadsvis till kvartalsvis den 16 maj så blir de kommande åtgärderna planerade till den 16:e. För att sprida arbetsinsatserna mer så kan du ändra åtgärdens startdatum och schemaläggningen kommer då uppdateras utifrån det.

Vid en given tidpunkt finns det bara ett bestämt antal schemalagda åtgärder (det antal som blir under ett år, dock max 10 stycken). Schemat uppdateras hela tiden, så din att-göra-lista kommer alltid att vara korrekt.

Jadå, öppna åtgärden, klicka på ”Ändra” och sätt ett nytt startdatum. Om du är i Att göra-vyn behöver du klicka på åtgärdens namn för att komma till dess egenskaper. Du kan också spara ner din åtgärd till enhetens kalender och sen omplanera den kalenderåtgärden (och klarmarkera åtgärden i MaintAid).